Interview Lenette van Dongen

Selfie!

Lenette en Silke

Wie Lenette’s video’s op Facebook kijkt kent Silke ook. Haar achtjarige Engelse Stafford die onvermoeibaar speelt met haar ring en nieuwe ‘ei’ speeltje.

 

Ik heb genoten van haar voorstellingen en ook online is ze heel actief met haar ‘Blij Ei Academie’. Wat een energie! Wat een oprechte en hilarische momenten. Ze heeft me zelfs aan het einde van de show aan het zingen gekregen (en ik kan je verklappen: ik zing normaal gesproken zelfs “lang zal ze leven” mompelend)

 

Ik was benieuwd naar haar band met Silke én of ze ook zoveel foto’s maakt van haar hond. En….wat denk je?

Wat is het allergekste dat je met Silke hebt meegemaakt?

 

Oei veeeeeel lieve en gekke momenten. Kies maar. 

Eerste wat me te binnen schiet is dat ze als pup dacht dat kroos op de vijver ook gras was. Ze rende rechtdoor en ging Koppie onder. Ze kwam met een groene muts op dr koppie boven water. 

 

Ze heeft ook een keer op het strand haar ring in de dikke witte schuimlaag van de branding gezocht. Daarna was ze zelf een schuimschaap met een zwarte neus. Met die foto heeft ze de krant gehaald. 

 

Silke haat regen. Het regende keihard. Ik zei nog. Silke dat is geen goed idee. Zij wilde perse naar buiten. Ik deed de deur open. Ze rende naar buiten maar stond meteen bij de eerste druppel stil en in één seconde stond ze weer binnen op de mat.

Silke het schuimschaap nadat er al wat schuim afgeschud was
Silke met haar favoriete speeltje

Je loopt elke dag met je smartphone en Silke, maak je dan ook foto’s van haar?

 

Ik maak overal foto’s van haar. Hahaha. En vaak filmpjes. Het leukste vind ik slomotionfilmpjes als ze blaft. Als je dan terugkijkt is ze net een brullend leeuwtje.

 

Gaat Silke wel eens mee ‘on tour’?

 

Silke is jaren op tour mee geweest. Ze deed zelfs twee seizoenen mee in de voorstelling Roedel. De laatste jaren vangt mijn buurvrouw haar op. Is ze lekker daar als we weggaan. En ligt ze weer vanaf 23u op de bank als we terugkomen. Fijn voor Silke. Want ze haat autorijden.

Welke foto van Silke doet echt iets met je?

Silke is een slecht fotomodel omdat ze nooit stil blijft zitten. Ik heb een foto waar ze nog vrij jong was en naar me opkijkt in de lens. Die blik die ze op die foto heeft is laat precies haar karakter zien. Stoer maar vooral lief en aanhankelijk. Ze kan je soms zo indringend aankijken dat je ter plekke smelt.

Wat betekent Silke voor je?

Ze is mijn blijbommetje en mijn antidepressiva op vier pootjes. Onvermoeibaar blij en actief en lief.

Wat heb jij van Silke geleerd?

Ze leert me in het moment te leven. Ze is Niet bezig met gister of morgen. Niet bezig met haar uiterlijk of gewicht. Ze stelt in t park duidelijk haar grenzen bij een opdringerige hond. En speelt meteen weer verder zonder mopperend door te lopen.

 

Dankjewel Lenette en Silke!

Lenette's favoriete foto van Silke
Geluksmomentje: Silke aan het slapen
Winkelwagen
Scroll naar boven