Over Saskia van Hondenfotograferen

Over Saskia van Hondenfotograferen

Je hond op de foto zoals-ie écht is

Ik leer jou de mooiste foto’s maken van je hond.

Zodat je blijvende herinneringen hebt aan je beste maatje.

Zonder technisch gedoe en juist met een smartphone. 

Kon je hond maar net zo oud worden als jij...

Hij is er altijd voor je, komt op het juiste moment even een knuffel geven of een lik over je wang. Als je troost nodig hebt komt ie tegen je aan leunen. 

 

Je hoeft nergens over te praten, de aanwezigheid is genoeg. Zijn gekke gedrag maakt je aan het lachen, die ene blik als hij ondeugend is geweest…echt boos kun je niet worden. Je moet er niet aan denken dat hij er niet meer is.

 

Gelukkig heb je altijd een camera bij de hand, want je hebt een smartphone. Zorg dat je weet hoe je de leukste en mooiste foto’s maakt, zodat je blijvende herinneringen maakt van je beste maatje. 

Saskia Weijman Hondenfotograferen

Wat wil je allemaal weten?

Jong geleerd...

Mijn naam is Saskia Weijman (1979) en ik ben hondenfotograaf. Van kleins af aan loop ik met een camera rond. 

 

Ik fotografeerde vooral dieren, van een kievit die ik voor het eerst in mijn leven zag tot onze honden. Op de foto hierboven zie je mij met een Kodak Instamatic, ik was 5 jaar oud en genoot toen al van fotograferen.

 

Mijn opa was natuurfotograaf en ik ging vaak met hem op pad. We banjerden door de modder, speurden door de verrekijker en liepen allebei met een paar kilo spiegelreflexcamera en telelenzen door de natuur om die ene vogel te fotograferen.

Is oud gedaan

Voor het digitale tijdperk vond ik het geweldig om in opa’s doka zelf foto’s te ontwikkelen. Van hem heb ik het fotograferen geleerd. 

Eind september 2017 hebben we bovenstaande foto gemaakt. Opa (93) met zijn Sony systeemcamera en ik met de boxcamera die zijn moeder had gekocht net na de Tweede Wereldoorlog.

Opa fotografeerde tot op het laatst. Bekijk hier de reportage die ik van hem heb gemaakt.
Opa wilde zo graag 100 worden maar is in februari 2019 overleden.

Over Saskia Weijman

Opgegroeid met honden

Toen ik een jaar of 2 was hadden we een Briard met de originele naam ‘Boef’. Helaas is deze op jonge leeftijd ziek geworden en ingeslapen.

 

Toen ik een jaar of 8 was kregen we Boemel (een kruising Rottweiler x Berner Sennen) en Snuutsie (een boomertje).  Ook alle opa’s en oma’s hadden honden.

 

Woody (Golden Retriever) was mijn eerste ‘eigen’ hond. Daarna volgde Maxi (choco Labrador) en inmiddels hebben Robbert en ik Jill & Storm. Natuurlijk vind je vaak foto’s van hen op mijn Facebook pagina.

Jill hondenfotograferen

Jill

Gek op kauwbotten, knuffels, ‘zoek verloren’ en rollen in viezigheid. 

 

Jill is bij ons komen wonen toen ze 1,5 jaar was. Ze had een zware tijd achter de rug als fokteef. Ja…op die leeftijd al…

 

Ze is ontzettend lief, voelt je feilloos aan en kan genieten van de omgeving. Zo zit ze rustig op een bankje om zich heen te kijken. Tuurt ze over de Rijn of gaat lekker ergens relaxed liggen. 

 

Voor een koekje doet Jill alles. Verrassend hè.

Jill kom je ook tegen in de online cursussen.

Storm

Gek op dummies, ballen, speuren en apporteren. Hij kan alles terugvinden wat ik verlies in het bos. Heel handig…en gelukkig is het een spelletje 🙂

 

Storm is bij ons komen wonen toen hij 10 maanden was. Hij was ondervoed en overprikkeld afgestaan bij de dierenarts. Inmiddels is hij op zijn pootjes terecht gekomen, 6 jaar oud en zo’n lieverd!

 

Zijn beste fotokwaliteit is met droopy ogen in de lens kijken of gekke bekken trekken.

 

Storm kom je ook in de online mini cursus én training tegen.

Waar ik van hou

Met Hondenfotograferen.nl volg ik echt mijn hart. Ik heb het leukste werk ter wereld: Hondenliefhebbers blij maken door ze te leren zelf mooiere foto’s te maken van hun hond.

 

Robbert, mijn allerliefste en Jill & Storm natuurlijk.

 

Bordspellen spelen, het liefst met zo veel mogelijk spelonderdelen en blokjes.

 

Latte Macchiato drinken, of een warme chocomel met een shot espresso.

Hmmm heerlijk in de winter, probeer maar eens! 

saskia weijman hondenfotograferen woont in spanje

Het zonnige zuiden

Wij zijn begin 2024 geëmigreerd naar Spanje. Na een tijd ‘proefwonen’ voelden we ons er zo thuis dat we Wageningen achter ons hebben gelaten. De zilte lucht, een warmer klimaat en een rustiger leeftempo in een kleiner huis. Heerlijk overzichtelijk 🙂 

Fotograferen en lesgeven vind ik het leukst om te doen, en dat kan ook heel goed vanuit het zonnige zuiden. Want, je bent nooit uit-gefotografeerd!

Mocht je iets over onze emigratie willen weten: stuur gerust een berichtje. Trouwens, woon je in de buurt van Alicante dan vind ik het leuk eens af te spreken!

Groet Saskia, Robbert
Jill en Storm

Winkelwagen
Scroll naar boven