Je hebt helemaal geen dure camera nodig

Mieke vertelt

Rosie is onze eerste hond, en een fantastische gezelschapshond. Ze houdt van knuffelen, spelen en geniet van het wandelen. Onze dagelijkse dingen leg ik vast met mijn smartphonecamera.

Ik heb vroeger gefotografeerd met een analoge spiegelreflex en daarna met een digitale compactcamera. Heel lang heb ik de aanschaf van een smartphone tegengehouden. Maar na mijn eerste LG smartphone zo’ zes jaar geleden ben ik er steeds meer foto’s mee gaan maken. Zelfs op vakanties! Inmiddels gebruik ik mijn andere camera nooit meer en fotografeer ik alleen nog maar met mijn smartphone.

Eigenlijk wist ik niet goed hoe ik mooie foto’s kon maken met de smartphone. Ik zag de video voor de gratis mini cursus hondenfotografie met je smartphone voorbijkomen op Facebook en dacht: “Er zijn vast tips en trucs die ik kan gebruiken, want ik weet er zo weinig van”. Het was ontzettend leuk en ik heb toen ook al nieuwe dingen geleerd over belichting en instellingen op mijn smartphone.

Ik wilde blijven fotograferen en er meer van weten. Het vervolgprogramma zag er heel uitgebreid en mooi uit en het leek me leuk om daaraan mee te doen. Dus ik was snel om en heb me aangemeld.

Inmiddels doe ik al een jaar mee met deze online training en ik ben veel mooiere en scherpere foto’s gaan maken met mijn Samsung S5. 
Het leuke is dat ik het ook toepas op natuurfotografie én voor mijn eigen bedrijf Evenwicht4dieren. Als ik kruiden of bloemen tegenkom die ook gebruikt worden voor de Bachbloesemremedies die ik samenstel, dan maak ik daar meteen een foto van. Dat is zo leuk en handig! En op deze manier past de Facebookpagina ook echt bij mij.

Saskia is wie ze is. Enthousiast en legt alles goed en duidelijk uit in de lessen. Je krijgt lessen in de vorm van video’s, tekst, checklists en alles is up-to-date en zorgvuldig gemaakt. Dat vind ik zo fijn aan de online training: ik heb levenslang toegang en Saskia zorgt ervoor dat de lessen worden aangepast als er nieuwe smartphones of mogelijkheden zijn. En, ik kan het in mijn eigen tempo volgen.

Ik kan deze online training aanraden aan iedereen die meer wil weten over de werking van de smartphonecamera in het algemeen en vooral ook als je van honden en natuur houdt. 

Je kunt veel geld betalen voor een fotoshoot, maar die foto’s zijn veel minder waard dan de foto’s die ik nu dagelijks maak van Rosie. Ik maak ze voor later, want Rosie is onderdeel van ons gezin.  Mijn dochter is 17 en net zoals ik vroeger foto’s van haar liet zien, laat ik nu foto’s van Rosie zien op mijn smartphone. Leuk hè!. 

Je hebt geen dure camera nodig om je hobby uit te breiden. Je kunt met je smartphone ook hele mooie foto’s maken.

Mieke Staring

Foto van voor de cursus...

Foto van Rosie voordat Mieke met de mini cursus begon

Deze foto's maakt Mieke nu met haar smartphone

Ook de mooiste foto's maken van je hond, met je smartphone?

Bekijk dan de Online Training Hondenfotografie met je Smartphone

Winkelwagen
Scroll naar boven