"Een zwarte hond op de foto zetten is best lastig"

Olga vertelt

Al een aantal jaren hield ik me bezig met het fotograferen van honden en dan bij voorkeur onze eigen honden. Met onze Toller Rivka gaf dat best leuke resultaten, ze is fotogeniek en heeft een makkelijke kleur om te fotograferen. Toen kwam onze Flatcoat Cato erbij en dat maakte het een stuk lastiger. Een zwarte hond op de foto zetten is best lastig en de combi zwart en roodbruin wilde ook niet altijd lukken. Laat staan als beiden ook nog bewogen. 
 
Tijd voor het volgen van een workshop. Mijn keus was gevallen op Saskia omdat ik ook al meegedaan had aan een gratis workshop “ fotograferen met je Smartphone” en vond dat ze alles leuk, makkelijk en duidelijk uitlegde. 
 
Ik heb genoten van de workshop. We begonnen met het bespreken van foto’s die ik al gemaakt had en een stuk theorie onder het genot van een kop koffie/thee. Alles werd eenvoudig en duidelijk uitgelegd, inclusief een uitgebreide hand-out met alle tips en tops. Op die manier werd het instellen van de camera een stuk makkelijker. 
Daarna snel de theorie in praktijk brengen op een prachtige locatie. Saskia nam alle tijd om tussendoor nog iets uit te leggen. Honden in actie op het land, in het water, springend vanaf een vlonder, echt geweldig.
Naderhand werd een selectie van de gemaakte foto’s nog besproken. Ik heb veel geleerd die dag, o.a. wat ik anders had kunnen doen bij de foto’s die ik al gemaakt had, de handigste instellingen bij actiefotografie van honden, tips en tops voor het fotograferen van een zwarte hond en nog zoveel meer. 
 
Een hele gezellige en super leerzame dag gehad! Heel veel zin om straks tijdens onze vakantie op Texel aan de slag te gaan met wat ik geleerd heb! 
 
Olga Wagemaker

Deze foto's heeft Olga gemaakt tijdens de workshop:

Ook de mooiste foto's maken van je hond, met je camera?

Bekijk dan de 1-op-1 workshop Hondenfotografie

Winkelwagen
Scroll naar boven