Workshop Straatfotografie in Zutphen 19 juli 2022

Workshop Straatfotografie in Zutphen

Workshop Straatfotografie in Zutphen

Incl. bezoek World Press Photo Expositie

 • Maak sprekende straatfoto’s
 • Leer het juiste moment kiezen
 • Ga aan de slag met compositie
 • Gebruik het beschikbare licht op de juiste manier
 • Durf openbaar te fotograferen op een leuke manier

Zo ziet de workshop er uit

De sfeervolle gebouwen, oude klinkers en gezellige straatjes geven je meteen energie om aan de slag te gaan. Maar voordat we dat doen gaan we samen naar de gloednieuwe expositie van World Press Photo. Dé beste, mooiste en meest sprekende foto’s van de wereld hangen in een schitterende kerk in Zutphen.

Waarom maken deze foto’s zo’n indruk? 

Omdat ze een verhaal vertellen. 
Er gebeurt iets.
Ze roepen een gevoel bij je op. 

We bekijken de foto’s, bespreken ze en ze wakkeren het vuurtje in je aan om ook foto’s te maken die een verhaal vertellen.

Aansluitend gaan we lunchen en daarna begint ons eigen avontuur: straatfotografie.

Want dat is zo gaaf! Maar ook wel een beetje spannend om te doen. 
Daarom ga ik je daarbij helpen. 

In een kleine groep van maximaal 4 personen gaan we fotograferen in de mooiste straatjes, hebben we spontane ontmoetingen en zien we interessante situaties om op de foto te zetten.

Nabespreken doen we online en ongeveer een week later. Zo heb je de tijd om je foto’s uit te zoeken.

Door het volgen van deze uitgebreide workshop – waarbij je veel aandacht krijgt – kun jij spontane situaties op straat een goede manier fotograferen. 


Voor elke camera

Deze workshop is niet voor iedereen maar wel voor elke camera geschikt. Dus doe gerust mee met je smartphone-, spiegelreflex-, systeem of compact camera. 

 

Wel vraag ik van je dat je goed weet hoe jouw camera werkt.

Want, deze workshop is niet bedoeld om je camera te leren kennen en knopjes uit te vogelen. Daar is mijn beginners workshop smartphone fotografie voor. 

 

Deze workshop straatfotografie is bedoeld om te leren kijken, in te spelen op situaties, aan de gang te gaan met compositie en licht en iets te vertellen met je foto. Als je nog moet bedenken hoe je camera werkt is het moment al voorbij.

Soort lens:

– smartphone camera: je kunt met elke smartphone camera meedoen

– system- spiegelreflex- of compactcamera: je hebt er een lens op zitten met in ieder geval een bereik van 35 tot maximaal 50 mm zodat we allemaal vanuit ongeveer het zelfde brandpunt fotograferen. Als je daar vragen over hebt bel of mail mij dan even)

Voor wie is deze workshop?

Wat deelnemers zeggen:

Tijdens de workshop ”anders kijken “ bij kasteel Doorwerth , leer je echt om op een andere manier naar verschillende situaties te kijken, waardoor je leukere en mooiere foto’s leert maken. Heel leerzaam en gezellig, een echte aanrader deze workshop! Het enige gevaar schuilt erin dat je niet meer kunt stoppen met foto’s maken 🙂
Workshop Smartphone Fotografie
Jouël Melief
Geweldige workshop fotografie met je smartphone gevolgd bij Saskia. Net zoals bij de andere cursussen duidelijke uitleg, al doende leren en weer nieuwe snufjes bij de camerafunctie ontdekt. Absoluut de moeite waard
Saskia Veltenaar

Alle info op een rijtje

Wat kun je verwachten:

 • Start 11 uur, einde rond 16.30 uur
  11 – 12 uur expositie met uitleg over de foto’s
  12 – 13 uur lunch en uitleg en tips straatfotografie
  13 – 16 uur praktijk: veel fotograferen
 • Kleine groep van max. 4 deelnemers
 • Inclusief à la carte lunch
 • Inclusief entree World Press Photo Expo
 • 1 uur feedback op gemaakte foto’s zodat je weer een stap verder kunt met straatfotografie. Dit is in een besloten online omgeving met de workshop deelnemers.

Ingrid vertelt..

De tips en tricks vliegen je om de oren tijdens de workshop, de uitleg was super, feedback werd veel gegeven en we deelden de foto’s door even bij elkaar te kijken.

Ik heb er heel veel van geleerd en mijn inzicht is op scherp gezet.

Ik ben blij dat ik heb meegedaan, en zal zeker niet twijfelen om me ook in te schrijven voor een andere workshop van Saskia.

Duidelijk uitleg, vragen werden duidelijk beantwoord, echt een topper.”

Ingrid van Keulen

Aanmelden voor deze workshop

Je doet mee voor

€ ?,- incl btw

Geheel verzorgde dag:

 • maximaal 4 personen
 • veel persoonlijke aandacht
 • à la carte lunch
 • entree world press photo
 • van 11.00-16.00 uur
 • online nabespreking een week later

Beschikbare data

Dinsdag 19 juli 

 

Veel gestelde vragen en antwoorden

Als je op de knop ‘ Ja, ik doe mee’ klikt kom je op de pagina waar de bestelling staat aangegeven.

Daar klik je op afrekenen om veilig via iDEAL of Bancontact te betalen en je gegevens invoeren.

Heb je vragen? Dan kun je me bereiken via info@hondenfotograferen.nl of tel: 06 – 57 53 83 93

Nee dit is een workshop straatfotografie. Je ziet veel honden op mijn foto’s omdat dat mijn interesse is (verrassend he) maar we komen natuurlijk allerlei verschillende situatie tegen in de stad. Wie weet fotograferen we een hond…een kat…of een ober… we laten ons verrassen!

We lunchen een uurtje op een leuke locatie in het centrum van Zutphen. Er is voor elk wat wils. De lunch is inclusief drinken naar keuze.

Je hond mag (voor zover ik weet) niet mee naar de expositie.

Bij heel slecht weer (hele erge regen) wordt de workshop in overleg verzet naar een andere dag.

Neehoor, ik leg alles zoals je van me gewend bent duidelijk uit. Rustig en met voorbeelden. Je hoeft absoluut niet technisch te zijn om mee te doen en mooie foto’s te leren maken.

Je kunt parkeren bij de Vismarkt vlak bij het centrum.

Ja dat kan, het centrum is rolstoelvriendelijk en ik ook 🙂 een groot deel is wel met oneven klinkers, dus het rijdt niet heel comfortabel denk ik…

Je kunt met elke camera meedoen omdat we ons richten op het goed in beeld brengen van spontane situaties, de compositie en het licht. Welke camera je hebt is eigenlijk niet belangrijk, je kunt met elke camera gave straat foto’s maken.

Nee je hoeft niet de allernieuwste camera hebben. Twijfel je? Neem dan even contact met me op via info@hondenfotograferen.nl of 06 – 57 53 83 93

Ongeveer een week na de workshop bespreken we online de foto’s die we hebben gemaakt. Dit is met dezelfde workshop groep. De bespreking vindt plaats via Zoom en is besloten. Ik leg je natuurlijk uit hoe dat werkt.

Ja, maar binnen 14 dagen voor aanvang krijg je geen geld terug tenzij iemand anders jouw plek over neemt omdat er bijv. een wachtlijst is. 

Winkelwagen
Scroll naar boven