Les 5: Geluksmomentje

Wat is vandaag het geluksmomentje met jouw hond?

Door de plotselinge dood van Woody realiseerde ik me dat ik veel te weinig foto’s had gemaakt van de dagelijkse dingen met hem.

Daarom ben ik hondenfotograferen.nl en deze gratis mini cursus gestart. Zodat jij in ieder geval al een start maakt met het maken van mooiere foto’s met je smartphone.

Bekijk de video met mijn belangrijkste boodschap voor jou.

Maxi en Woody

Maxi zat in het asiel en is in 2005 bij ons komen wonen. Uiteindelijk is zij de meest stabiele hond die ik heb (gehad). Heel gevoelig, slim, goede speurneus en een echt maatje voor het leven. 

Ze was ontzettend slim en leergierig. Maar ze kon ook met ‘kromme kont’ rondjes rennen door de uiterwaarden. Wat een plezier bij en in het water! 

Ik ben blij dat ik destijds deze foto heb gemaakt met m’n iPhone 4. Ze droeg lekker zelf de Rodi worst naar huis. Maxi werd plotseling heel ziek. Ze bleek een tumor ter grootte van een tennisbal in haar koppie te hebben… 

Ik heb haar op haar laatste dag buiten losgelaten en haar laten kiezen waar ze naar toe wilde. We zijn toen samen rustig naar de dijk gelopen en hebben daar samen voor het laatst over de uiterwaarden heen gekeken. 

Maxi, 2003 – 2013

Woody leefde vooral in zijn eigen wereld. Hij genoot van buiten rennen, met knuffels rondlopen en dan plofte hij ineens zijwaarts met een halve koprol tegen me aan. 

Hij kon echt genieten van samen op de grond zitten en knuffelen. Of lekker zwemmen in de Rijn. Of hondenkoekjes verstoppen in huis. Woody was snel tevreden.

Deze foto is gemaakt op de Grebbedijk in Wageningen, met de iPhone 4. Deze foto laat precies zien hoe Woody altijd keek. Hij was altijd zo’n blij ei tijdens de wandelingen. 

Pas later, na zijn dood, realiseerde ik me dat deze spontane foto veel meer de echte Woody was dan de ‘geplande’ foto’s die ik maakte met mijn andere camera. 

Woody, 2002 – 2015

Oefening

Jouw hond zorgt voor lichtpuntjes in je dag. 

Ondanks alles wat er speelt – van Corona tot persoonlijke uitdagingen – jouw hond zal er altijd voor je zijn. 

Elke hond op zijn eigen manier.
Jij kent je hond het best.
Leg die leuke, mooie of vertederende momenten vast met je smartphone camera.
Zodat je ze altijd terug kunt kijken. 

Sta eens stil bij jullie wandelingen, wat je onderweg allemaal tegenkomt, het samen spelen, de knuffels, die bedelende blik bij het eten koken, het luieren in de mand, de band die jullie hebben….

Leg dat vast en bewaar de foto’s goed.

Want je smartphonecamera is dé perfecte camera om dagelijkse momenten vast te leggen.

Oja, over geluksmomentjes gesproken:

Ik heb een leuk interview gehad met cabaretière Lenette van Dongen over haar hond Silke. Ze heeft ook wat foto’s gedeeld.
Je kunt het allemaal lezen via de blauwe knop hieronder én vergeet de herhaling van de live uitzending niet te bekijken over deze les.

Geniet ervan!

Saskia, Jill en Storm

De laatste foto van ons drieën in 2013. Een paar maanden laten overleed Maxi.
Winkelwagen
Scroll naar boven